Why I dance

* because I breath * so the joy can get out * dancing is my freedom* dancing expresses what I cannot say * dancing allows my body embrace my soul * to feel alive …

 

Ik ben Natalia Saklakova,  een gepasioneerde tangodanseres, dansdocent en danscoach. 
Als docente dans- en bewegingsexpressie breng ik mensen graag in de beweging die ontstaat vanuit beleving. Ik nodig ze uit om al dansend mee te gaan op reis naar hun eigen creativiteit. Ze worden uitgenodigd om van binnenuit in de beweging te komen en om de nieuwe bewegingsmogelijkheden te ontdekken. Van daaruit creëren ze hun eigen dans. In dit proces inspireer ik ze graag vanuit verschillende bronnen: schilderij, natuur, poëzie, beeld, stem, klanken, ruimte, eigen lichaam, emoties. In de lessen put ik uit mijn ervaring met Instant Composition, Skinner Release, Laban bewegingsanalyse en Dansexpressie methodiek van Kit Winkel.

Via dans kun je verbindende kracht van innerlijke ervaringen, emoties en fysieke bewegingen ontdekken. Als danscoach begeleid ik mensen in hun persoonlijke ontwikkeling via dans en beweging. Dans is in dit geval een uitstekend middel om snel tot essentie van je vraagstuk/thema te komen. Beweging zegt meer dan 1000 worden. Het is een directe manier om je denkpatronen inzichtelijk te krijgen, te veranderen of los te laten.  Ik ondersteun dit proces met verschillende technieken vanuit life-coaching, dans- en bewegingsexpressie, Mindfulness.