Why I dance

* because I breath * so the joy can get out * dancing is my freedom* dancing expresses what I cannot say * dancing allows my body embrace my soul * to feel alive …

 

Ik ben Natalia Saklakova, dansdocent & danscoach. 

Als docent dansexpressie & dansimprovisatie breng ik kinderen en volwassene graag in de beweging die ontstaat vanuit beleving. Ik nodig je uit om al dansend mee te gaan op reis naar je eigen creativiteit, naar jouw vrijheid in beweging. Vandaaruit creeer je je eigen dans. In dit proces inspireer ik je graag vanuit verschillende inspiratie bronnen: schilderij, natuur, poezie, beeld, stem, klanken, ruimte, eigen lichaam en emoties. Ik experimenteer graag met verschillende vormen van dans en laat je de nieuwe mogelijkheden ontdekken.
In de lessen put ik uit mijn ervaring met Instant Composition, Skinner Release, Laban bewegingsanalyse en Dansexpressie methodiek van Kit Winkel.

Wetende wat dans betekent voor persoonlijke ontwikkeling van mijzelf en de andere begeleid ik mensen als danscoach in hun ontwikkeling via dans en beweging. Ik geef graag de ruimte om aanwezig te zijn bij wie je bent,  om jezelf te ontmoeten en jezelf beter te leren kennen. Zodat je meer vreugde, creativiteit en vrijheid in jouw leven ervaart. Dans is in dit geval een uitstekend middel om snel tot de essentie van je thema te komen. Beweging zegt meer dan 1000 worden. Het is een directe manier om je denkpatronen inzichtelijk te krijgen, te doorbreken of los te laten. Via dans kun je tot de diepe ervaringen komen van ontspanning, kracht, rust, helemaal zijn, bewustwording van je kern, helderheid en creativiteit. Deze ervaring heeft blijvende fysieke verankering en laat letterlijk een imprint achter. 
Ik ondersteun dit proces met verschillende technieken vanuit life-coaching, dans- en bewegingsexpressie, Mindfulness. De belangrijkste basis in mijn coaching zijn mijn eigen ervaringen als danseres en dansdocent.