Tango Essentials

Vergroot het comfort en creativiteit van je dans met “Tango Essentials”. Iedere maand 4 uur lang werken aan een essentieel tango thema vanuit verschillende perspectieven.

Vanaf september start een nieuw serieblok van Tango Essentials ‘The Four Essential Sequences’. Deze sequenties zijn universele frases die een fundament vormen voor creativiteit , expressie en bewegingsvrijheid van je dans.

Een keer per maand in een kleine groep (max 8 paren) nemen we een diepe duik in een van deze frases. We zoomen in op diverse facetten van elke sequentie: passen, dynamische lijnen, intentie, comfort, spanning/ontspanning, bewegingskwaliteit, muzikaliteit…

Parallel zal bij elke Tango Essentials dag onze focus liggen op EEN van de fundamentele danstechnieken die gerelateerd is aan de sequentie. Denk aan technieken die je meer bewust maken en controle geven over je as, gronding, torsie, balans enz… Zo heeft elke Tango Essentials dag een duidelijk afgebakend onderwerp. Dit maakt het mogelijk om Tango Essentials los te volgen maar ook als onderdeel van de cursus. Aan het einde van deze cursus zou je meer comfort en connectie in de omhelzing ervaren en meer improvisatievrijheid in je dans ontdekken.

We dansen op verschillende technische moeilijkheidsniveaus. Dezelfde sequentie wordt voor gevorderde dansers aangepast met grotere technische uitdagingen.

De dag wordt afgesloten met een ‘guided practica’.

 

Data en Thema

22 september      “Grounding. The basic quality of your dance”— VOL;

aanmelden is niet meer mogelijk

 

20 oktober           “Axis. The key to connection” — VOL

extra groep  zaterdag 19 oktober

 

17 november       “The power of torsion” —VOL

extra groep  zaterdag 16 november

 

15 december        “Rich dymanic in Full Contact Embrace” —VOL

extra groep zaterdag 14 december

 

Dansniveau

We bieden materiaal aan op gevorderden niveau. Maar doordat er veel ruimte is voor individuele aandacht en ons leerstof aanbod gefragmenteerd is, is het goed mogelijk om op verschillende dansniveau te werken.

 

Programma

10:15 – 10:30 aanvang koffie/thee/indansen

10:30 – 12:30 deel 1

12:30 – 13:15 lunch

13:15 – 15:00 deel 2

15:00 – 15:30 practica

 

Docenten

Natalia Saklakova & Carlos Alberti

 

Lokatie

Zaterdagen 19 okt, 16 nov, 14 dec: La Cappella, Oude Verlperweg 36A, Arnhem

Zondagen 20 okt, 17 nov, 15 dec: Momo Theaterwerkplaats, Renswoudseweg 1, Ederveen bij Veenendaal (vlak bij station Veenendaal-de Klomp). Een sfeervolle lokatie in het midden van het land.

 

Prijs

 Tango Essentials € 45,- per persoon.

 

Voor aanmelden vul onderstaande aanmeldingsformulier in. Na ontvangst wordt zo snel mogelijk een bevestiging en verdere informatie verstuurd.

Let op! Alle zondagen zijn VOL. Het is nog wel mogelijk om voor de zaterdagen aan te melden: 19 oktober, 16 november, 15 december.