Creatieve dans voor basisscholen

Kinderen in het basisonderwijs dansen graag. Het sluit aan bij hun natuurlijke creativiteit en bewegingsdrang. Ze verkennen zichzelf, de andere en de wereld. In creatieve dans staat niet het kopiëren van bestaand materiaal/choreografie centraal maar het vinden van eigen beweging binnen een aangereikt thema. 

Kinderen creëren hun eigen dans. Vanuit de visie dat ieder kind uniek is wordt beleving geprikkeld door een bepaald thema die vervolgens kan in dramatische, beeldende en muzikale expressies in eigen bewegingen worden vertaald. Thema’s sluiten aan bij de stof die in reguliere lessen wordt aangereikt en worden door creatieve dans verder verwerkt, verkent, verdiept en verrijkt met kunstzinnige en culturele oriëntatie. Er worden voortdurend creërende, onderzoekende en sociale vermogens van het kind ontwikkeld.

In deze dansvorm is het heel goed mogelijk om materiaal vanuit verschillende kunstdisciplines al dan niet gecombineerd in te zetten: schilderkunst, drama, stemexpressie, beeldhouwen, poëzie, literatuur, muziek etc. Deze dansvorm is gebaseerd op dansexpressie methodiek ontwikkeld door Kit Winkel. Het vrije karakter van de dansexpressie sluit goed aan bij de ideeën over kunst en onderwijs in Nederland.

 

Voor meer informatie, boekingen en tarieven: contact